Referat: Ale United - Solängen BK Juniorer

Till dagens träningsmatch fick åka till Vimmervi i Nödinge för att möta Ale United.
Många spelare borta p.g.a spel med A-laget och lite andra anledningar. Men vi åker med 16 st starka killar där blandannat Erik Cedervall och Ibrahim Ibrahim gör debuter.

Pontus, Simon, Erik
Jonte, Bleon, Joel E

På bänken sitter:
Jonathan O, Fahad, Ibrahim, Oscar S, Johnny

Matchen börjar lite trevande från får sida. Ale U får vinna dueller och spela sin fotboll i lugn och ro. Vi står lite på hälarna och känns inte riktigt med från start. Då ryter Max till och laget vaknar. Vi får våra motståndare dit vi vill men vi är inte riktigt på hugget att vinna bollen. Så Ale U får ha mycket boll. När vi väl får bollen är vi oftast stressade. Detta leder till att vi får jaga rätt mycket och Bleon får springa väldigt mycket i pressspelet.
Men när vi väl vinner bollen där vi ska så ställer vi om och skapar mängder av chanser. Bleon har några farliga skott. Jonte B slinker igenom med sin fart och Joel E på ett typiskt Joel E manner tar sig förbi sin ytterback om och om igen och spelar in bollen. Problemet är bara att vi aldrig är först på bollen i straffområdet. Vi hade både kunnat göra 1-0 och 2-0 i första och kunna spela matchen avslappnat. Vårt största problem i första halvlek är att i vår spelbyggnad så fastnar vi oftast och blir stressade, men när vi väl lyckas med vår plan blir de farligt varenda gång.

0-0 i paus och vi pratar ihop oss lite grann. Vi justerar lite med anfallerns position. Vi är inte helt nöjda i paus. Men vi känner att vi kommer äta oss in i matchen.
Vi gör 3 byten i paus och blev tvungna att göra 2 redan i första.

Andra halvlek startar med en kalldusch deras vänster ytter kommer i fart och blir fri och kyligt rullar in 1-0 på Axel.
Nu tar vi över matchen helt. Killarna blir hungrigare och börjar vinna duellerna. Ytterbackarna börjar våga mer.
Jonte B gör an kanon aktion när han löper sig fri och sedan även drar backen som kommer springade i fart bakifrån, Han har nu bara målvakten kvar. Men tyvärr träffar Jonte B stolpen. Det luktar kvittering

När vi väl sätter vår speluppbyggnad så visar de sig att de resulterar i en kvittering. Max lägger ut bollen till Jonte O som kliver och sedan lägger en kanon boll till Joel E som utmannar din back sedan lägger bollen till utvilad Bleon som med ett klassavslut sätter kvittering och de står nu 1-1.
Efter detta så har vi en hörna som nickas bort och Ale U kontrar. På denna kontring får dom hörna. Killarna har tagit sin markering och deras långa mittback kommer in sent i straffområdet. Från bänken ropar vi tydliga direktiv om att någon ska ta honom. Detta slutar givetvis i att just han nickar in 2-1 till Ale U.
Nu börjar Pontus ta över matchen. Han river och sliter och visar att han kan styra laget med sitt fina passningsspel. Vi äter oss in i matchen igen. Vi skappar mer och mer. Isak O hittar fram till Bleon utanför straffområdet som vänder och vrider och sedan gör ytterligare ett klassmål. Det står nu 2-2.
Inte många minuter kvar och de upstår ett tumult när en spelare i Ale U gör en ful eftersläng på Bleon. Bleon(lite onördigt) går fram och knuffar spelaren och det blir en ring av spelare som börjar både knuffas och lunga ner situationen.

Det händer inte så mycket mer och domaren blåser av matchen

Vad ska vi egentligen ta med oss från dagensmatch:
- Att vi skapar mycket lägen
- Planen vi har funkar. Det gäller bara att tro på den och bli bättre

Dagens solar:
3 solar går till Pontus L: Som spelar 90 min och är strålande både i den centrala rollen där han vinner mycket boll och springer och sliter hur mycket som helst.
2 solar går till Bleon: Som med sina 2 klassavslut ser till att kvittera vid två tillfällen
1 sol går till Erik C: Som i sin debut och som 05:a inte viker ned sig alls. Utan både vinner massor av boll och framförallt visar ett fantatiskt driv med bollen.

Kul och se er idag. Många killar som gjorde en kanon match. Ta med er de som är bra nu. Fortfarande 1 månad kvar tills vi ska vara som bäst